Fläderälg

En älgstek plockades upp ur frysen och jag gjorde den vanliga varianten (fast med lite annorlunda ingredienser än jag brukar använda). Slängde ner den i en järngryta tillsammans med ingredienserna här under. Sedan satte jag in den i ugnen på 175º. Det tog någonstans mellan 2-3 timmar. Jag vände steken efter halva tiden ungefär så att smakerna kom åt runtom.

image
Fläderälg på tallriken.

 

Fläderälg

1/2 dl hoisinsås

köttfond eller 2 köttbuljongtärningar

1 dl outspädd flädersaft

4 dl vatten

3 tsk sambal oelek

1/2 japansk soja

2 små gula lökar

1 stor vitlöksklyfta

 

När den stekt klart serverade jag den med potatisgratäng med favoritkryddningen, vitlök, chili och parmesan. Såsen till gjorde jag av silad steksky och creme fraiche. Det var allt som behövdes och så lite sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar