Pulled pork på mitt sätt

Jag hade en hel bit picnicbog i frysen som plockades upp för att läggas på grillen. Just den kvällen det skulle ske var vädret inte särskilt grillvänligt så istället tillagade jag pulled pork, fast dagen efter. Det finns säkert något originalrecept men som vanligt kollade jag i kylen och tog det som fanns hemma. Resultatet blev i alla fall underbart gott!

 

Pulled pork på mitt vis.

33 cl torr äppelcider

2 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1/2 dl japansk soja

4 msk tomatpuré

3 vitlöksklyftor, i bitar

1 gul lök, i klyftor

1 röd chili, i ringar

picnicbog i bit

 

Blanda alla ingredienser och lägg i en järngryta. In i ugnen på 160º, 4-5 timmar till dess att köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Jag tog ut och vände det efter ungefär halva tiden så att smakerna kom åt överallt.

 

Härligt varmt och nylagat fyllde vi hamburgerbröd med färsk spenat och mycket gott kött, det blev något slags mellanmål den dagen!

image
Så mört och gott!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar