Jag hade en hel bit picnicbog i frysen som plockades upp för att läggas på grillen. Just den kvällen det skulle ske var vädret inte särskilt grillvänligt så istället tillagade jag pulled pork, fast dagen efter. Det finns säkert något originalrecept men som vanligt kollade jag i kylen och tog det som fanns hemma. Resultatet blev i alla fall underbart gott!
Pulled pork på mitt vis.
33 cl torr äppelcider
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 dl japansk soja
4 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor, i bitar
1 gul lök, i klyftor
1 röd chili, i ringar
picnicbog i bit
Blanda alla ingredienser och lägg i en järngryta. In i ugnen på 160º, 4-5 timmar till dess att köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Jag tog ut och vände det efter ungefär halva tiden så att smakerna kom åt överallt.
Härligt varmt och nylagat fyllde vi hamburgerbröd med färsk spenat och mycket gott kött, det blev något slags mellanmål den dagen!