Enkel smördegstårta (eller vad man ska kalla det…)

Jag hade två rullar kyld rektangulär smördeg som väntade på att användas.

Den ena lade jag på ett bakplåtspapper på en plåt och sedan bredde jag ett rejält lager pesto över. Därefter delade jag en mozarella i mindre bitar och fördelade den över smördegen också. Hackade ruccola och basilika och lade på. Sen var det dags för den andra smördegen. Den lades som ett lock över och penslades med ett uppvispat ägg och toppades med rostade (i torr stekpanna) pinjenötter. Halverade körsbärstomater lade jag också på innan jag stoppade in plåten i ugnen, 225 ° cirka 15-25 minuter.

Till detta serverades prosciutto, vattenmelon och en sallad. Gott!

image
Nygräddad smördegstårta.
image
En riktigt god kvällsmåltid.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar