När det var dags att laga till middag igår kollade jag först i kylskåpet om jag hade något som skulle gå att värma. Det hade jag förstås inte. Efter en snabb titt i frysen hittade jag en laxbit i portionsstorlek samt nästan en halv påse wokgrönsaker – thaimix. Det fick bli basen till en god wok med couscous och lax. Både snabblagat och gott. Ena dagen åt jag den varm och nylagad. Nästa dag kall som en lunchsallad. Helt perfekt!
Så här gjorde jag på ett ungefär:
Wok med couscous och lax
1 portionsbit lax
ca 250 g wokgrönsaker
ca 1 msk teriyakisås
ca 1-2 tsk pressad ingefära
ca 1 msk japansk soja
chiliflakes
couscous
salt
gurkmeja
mango
tomater
1. Låt laxen fick tina några minuter i mikron. Skär den därefter i små kuber. Lägg kuberna på en tallrik och ringla teriyakisås och pressad ingefära över och låt det stå och dra till sig.
2. Tina grönsakerna och tillaga couscous för två portioner enligt anvisningarna på förpackningen. Förutom salt i vattnet tillsätts någon tesked gurkmeja också.
3. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek wokgrönsakerna, krydda med lite salt och chiliflakes. Tillsätt laxbitarna efter en stund.
4. Blanda den färdiga couscousen och sojan med grönsakerna och laxen.
5. Servera med tomater och mango.