Sonen fyllde år och dagen till ära skulle han kliva upp rätt tidigt och gå till tandläkaren….ingen sovmorgon där inte. För att kunna bjuda på lite gofika innan han traskade iväg gjorde jag frallor som skulle jäsa i kylen över natten och sen var det bara att grädda dem när det blev morgon.
Jag använde ett av mina recept jag har här på bloggen men lade till solrosfrön och pumpakärnor.
Sen tänkte jag vara smart och använda muffinsformar (med ballonger på) för att slippa smörja formen…..men se det var inget riktigt smart drag för brödet fastnade lite i formarna.
Så gör inte som jag gjorde den här gången….smörj formen istället för att ta latmansvarianten. Bröden blev dock väldigt goda!
Nattjästa frukostfrallor
1/4 paket jäst
4 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 tsk honung
2 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl
3 – 4 dl vetemjöl
2-3 msk solrosfrön och pumpakärnor
smör till muffinsplåten
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt honung, salt, solrosfrön, pumpakärnor och mjölet. Arbeta ihop till en deg, den blir ganska lös.
3. Smörj en muffinsplåt med 12 fördjupningar och klicka ut den lösa degen med hjälp av en sked. Skölj skeden i vatten så är det lättare. Täck med en fuktig bakduk och låt jäsa i kylen över natten, ca 12 timmar.
4. Sätt ugnen på 250º på morgonen. Ta ut plåten ur kylen och lägg en ostskiva på varje bulle. (Har inte bullarna jäst färdigt, låt dem jäsa en stund i rumstemperatur).
5. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.