Dagarna innan jul gjorde jag trillingnötter, i vår familj har vi nämligen flera stycken som helst vill äta trillingnötter när en chokladlåda öppnas. Därför gör jag extra nötter till dem så att de slipper ”slåss” om de stackars nötter som finns i kartongen.
Trillingnötter
2oo g hasselnötter
200 ljus choklad
Smält chokladen i vattenbad och lägg i hasselnötterna. (Rosta nötterna i ugn för mer smak och gnugga av skalet, något jag struntade i…)
Ta upp dem och lägg dem tre och tre på bakplåtspapper och ställ svalt till dess att chokladen stelnar.
Smält ner 100 g mörk choklad i den ljusa choklad som är kvar.
Doppa trillingnötterna en och en, lägg på bakplåtspapper och ställ svalt igen.
För att få ett professionellt utseende smälter man vit choklad och ringlar över…det struntade jag i…de är goda ändå!
När trillingnötterna var färdigdoppade var det smält choklad kvar. Då gjorde jag lite bonusgodis. Jag smälte i 1-2 msk smör och hällde i en skvätt kallt kaffe och blandade med den smälta chokladen. Sedan fyllde jag ischokladformar med chokladen. Med lite dekorationsströssel på blev det cirka tjugo små fina chokladbitar…och goda!