Godis, godis, godis!

image

Enligt vår familjetradition är den här helgen tillägnad godistillverkning. Det blev sex sorter allt som allt idag….det räcker nog. Just nu mår jag lite lagom illa av all provsmakning, det har en benägenhet att bli mer godis än mat i magen en dag som denna. I alla fall när jag är i farten. Rocky road, knäck, kola med flingsalt, cornflakesgodis med lime, chili- och apelsintryfflar och sonen krispiga chokladgodis.

Suddens krispiga!

5 dl rice krispies

100 g 70% mörk choklad

100 g 70% mörk cholkad med hallonsmak

50 g smör

1. Smält chokladen och smöret i vattenbad.

2. Blanda med rice krispies

3. Skeda upp i småkaksformar.

4. Ställ kallt att svalna.
image

 

Knäck

2 dl grädde

2 dl strösocker

2 dl sirap

ca 1-2 msk smör

Koka socker, sirap och grädde till dess att det går att forma en kula av smeten. Rör ner smöret och skeda upp smeten i knäckformar.

 
image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar