Nu är det dags….50 år!

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Nu är det dan före dan, imorgon firar jag min femtioårsdag med öppet hus från klockan 13.00. Jag har förberett det som går att förbereda, framförallt i matväg. En av de rätter som kommer att finnas på buffébordet är kycklingfiléer med rosmarin och rosépeppar. Jag har tjuvsmakat en liten bit och den gjorde att jag ville äta mer så jag fick lov att lägga band på mig. Eftersom jag lagade kycklingen tidigare i veckan vaccumpackade jag den så att den är riktigt fräsch imorgon.

image
Kryddblandningen.

Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och svartpeppar. Därefter lägger man kycklingen på en plåt och gnuggar in en blandning av krossad rosépeppar, hackad rosmarin och olivolja. Stek kycklingen till en innertemperatur av 72º i ugnen, 225º.

Jag gjorde en sås till med vispad creme fraiche som jag kryddade med rosmarin och rosépeppar även den. Dessutom smaksatte jag den med balsamicocreme och en aning tomatpuré och flingsalt.

image
En del av den vaccumpackade kycklingen.

När födelsedagen är över kommer jag att dela med mig av hela min buffémeny. Men det hinner jag inte riktigt med nu…..

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar