Dinkelfrallor med parmesan och basilika

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Dinkelfrallor med parmesan och basilika

En grå och trist dag. Då kan man passa på att göra saker inomhus som hänger över en. Eller så väljer man att baka istället. Det gjorde jag. Eftersom jag visste att det fanns ett paket jäst i kylen kändes det som en bra idé att väcka sonen med nybakade frallor.

Jag testade att använda kokosolja istället för vanlig matolja idag. Det gick alldeles utmärkt. Det enda jag inte gillar med kokosoljan är att burken blir väldigt kladdig….

 

Dinkelfrallor med parmesan och basilika

50 g jäst

5 dl vatten

1 dl kokosolja

1 1/2 msk honung

1 tsk salt

6 dl dinkelmjöl

6 dl vetemjöl

+ ca 1-2 dl till utbakning

1 1/2 dl riven parmesan

1 1/2 dl hackad basilika

1/2 dl solroskärnor

ostskivor

 

1. Värm degvätskan ( vatten, olja)  fingervarm och blanda med jästen.

2. Blanda i honung och salt.

3. Tillsätt mjölet 6+6 dl.  Låt degen gå i en hushållsassistent om du har, cirka 5 minuter.

4. Tillsätt riven parmesan, hackad basilika och solroskärnor och kör assistenten en stund till.

5. Jäs degen i degbunken under bakduk 30 minuter och ta sen upp den på väl mjölat bakbord (degen är rätt kladdig).

6. Arbeta degen lätt och dela i mindre bitar , det blev 18 småbröd av min deg.

7. Jäs bröden under bakduk ytterligare 30 minuter.

8. Hyvla ostskivor och lägg på bröden innan de gräddas cirka 15 minuter i 225 º.

Nyriven parmesan och grovt hackad basilika.
Nu sätts degen på jäsning nummer 1.
30 minuter senare.
Dags för jäsning nummer 2.
Redo för ugnen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar