Den allra godaste midsommarsoppan!

Min mormor gjorde alltid rabarbersoppa på midsommardagen. Serverad med grädde och smulade pepparkakor. I vanliga fall är det min mamma som har fortsatt den traditionen men i år fick jag den äran.

image

Mormors rabarbersoppa

500 g rabarber skurna i centimeterstora bitar
7 dl vatten
1-2 tsk pressad citron
2-4 dl strösocker
1 liten kanelstång
knappt 2 msk potatismjöl

Blanda allt utom potatismjölet och koka rabarbern mjuk. Börja med den mindre mängden socker. Jag använde nog 3 dl till slut för att soppan skulle bli lagom söt.

Blanda potatismjölet med lite vatten och red av soppan till lagom konsistens.
Ta upp kanelstången och kyl soppan.

Servera den med vispad grädde och pepparkakor.

image

Mums!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar