Krämigt god fusklasagne

Vi fick rätt mycket rester kvar häromdagen när vi åt köttfärssås och spaghetti till middag. Istället för att bara värma det lade jag allt i en gratängform, gjorde en ostsås och hällde över. Sedan gratinerade jag det hela i ugnen. Inte riktigt som lasagne men nästan. Faktum är att den blev mycket krämigare. Smaken var det ingen större skillnad på i alla fall.

Jag började att göra en vanlig vitsås med smör, mjöl, standardmjölk och lite salt och svartpeppar. Sedan blandade jag i massor av riven ost, minst 200 gram….fast jag tror nog att jag tog mer än det faktiskt. Såsen blev riktigt tjock och mojsig! Jag rörde lite i spaghettin i formen när jag hällt i såsen så att den ”kom åt överallt”.

200º i 30-40 minuter. Sedan var det klart att äta med morotsstavar till.

Krämigt god fusklasagne!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar