Laxgömma på grillen!

Nu har vädret lockat till mat på altanen flera dagar så grillen har fått gå varm de flesta måltider. Häromdagen grillade vi foliepaket med fisk och potatis. Fisken fick en mycket god smak, inte torr och tråkig alls utan precis perfekt.

 

Lägg en bit lax i folie och strö över salt och mal svartpeppar på den. Skiva ingefära och röd chili och lägg tätt på laxen. Pressa citron över och strö över rikligt med hackad persilja. Vik ihop till ett paket och lägg på grillen.

 

Jag gjorde ett kryddsmör till fisken av ca 100 g smör, 1-2 msk pressad citron, salt, 2-3 msk hackad persilja.

 

Små kokta potatisar läggs på en annan foliebit. Ringla olivolja över, krydda med salt och peppar samt färsk timjan. Vik ihop till ett paket och grilla även detta.

Till detta fick vi melon, grillad majs och en god sallad!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar