Lingonmousse med chokladgömma.

Kvällens dessert har jag hittat inspiration till på Coops hemsida. Jag har inte följt receptet till punkt och pricka men till stor del, sen har jag ändrat lite på upplägget och annat! Vill man följa mitt recept kollar man på den här sidan, klicka annars på länken här ovanför då kommer ni till originalreceptet.

Lingonmums!

Chokladfyllning:

50 g mörk choklad 70 %

4 msk grädde

1 msk smör

Lingonmousse:

2 dl lingon

1 dl socker

3  gelatinblad

3 dl grädde

1  äggvita

1. Smält chokladen grädden och smöret på låg värme. Rör om till slät konsistens.

2. Låt det svalna i kastrullen.

3.  Värm lingon och socker i en kastrull tills sockret löst sig, cirka 5 minuter. Mixa blandningen med stavmixer. Ställ den kallt så att det svalnar.

4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

5. Vispa grädden och äggvitan var för sig.

6. Lyft upp gelatinbladen, krama ur dem och smält dem i en kastrull på låg värme. Rör ner gelatinet i skålen med lingon. Tillsätt grädden och vänd till sist ner äggvitan.

7. Lägg lingonmousse i botten på fem glas. Klicka ut ett tunt lager av den avsvalnade men inte stelnade chokladen. Fyll på med resten av moussen. Avsluta med att ringla eller klicka (det var inte så lätt att få det snyggt utan sprits) ut choklad ovanpå moussen. Ställt kallt minst tre timmar.

8. Några hela lingon på toppen precis innan servering avslutar det hela.

På väg till matkällaren för att bli kalla.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar