Nattjästa frukostbullar

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Nygräddade!

Min mamma fyller år idag så vi överraskade henne med att bjuda på nygräddade frukostbullar. Enkelt att göra degen kvällen innan för att sen låta bullarna jäsa i kylen över natten!

1/4 paket jäst

4 dl kallt vatten

1 tsk salt

2 tsk honung

2 dl grahamsmjöl

3 dl dinkelmjöl

3-4 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig.

2. Tillsätt honung, salt, och mjölet. Arbeta ihop till en deg, den blir ganska lös.

3. Smörj en muffinsplåt med 12 fördjupningar och klicka ut den lösa degen med hjälp av en sked. Skölj skeden i vatten så är det lättare. Täck med en fuktig bakduk och låt jäsa i kylen över natten, ca 12 timmar.

4. Sätt ugnen på 250º på morgonen. Ta ut plåten ur kylen och lägg en ostskiva på varje bulle. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.

Snart dags för ugnen!

(Har inte bullarna jäst färdigt, låt dem jäsa en stund i rumstemperatur).

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar