Chili con carne

Du visar för närvarande Chili con carne

En av våra middagsfavoriter är chili. Jag följer aldrig något recept utan tar det som finns hemma för tillfället. Därför blir det alltid lite olika resultat även om grytorna oftast påminner om varandra. Så här gjorde jag den här gången:

Chili con carne 

400 g älgfärs

1 gul lök

1 stor vitlöksklyfta

1/2 röd chili

1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande fond

400 g krossade tomater

2-3 dl vatten

3 msk tomatpuré

1 röd paprika

salt, svartpeppar

chilipulver, anchochili och paprikapulver

persilja, några matskedar

1 förpackning stora vita bönor och 1 förpackning blandade bönor

 

1. Hacka lök, vitlök, paprika och chili fint. Stek sedan mjukt i rapsolja.

2. Bryn färsen och blanda den med lökfräset.

3. Krydda med salt, svartpeppar, anchochili, chilipulver och paprikapulver.

4. Tillsätt buljongtärningen, krossade tomater, tomatpuré och vatten och låt allt koka ihop. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

5. Skölj bönorna i vatten och lägg ner dem i grytan (tillsammans med persiljan) precis innan servering så att de får bli varma utan att koka sönder.

6. Servera med ett gott bröd och grönsaker. Vi hade sallad, majs, hackad paprika, vindruvor och jordnötter.

 

image
Gul lök, vitlök, paprika och chili steks mjukt i rapsolja.

 

image
Den färdiga chilin med blandade bönor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar