I kylskåpet fanns det rotfrukter och grönsaker kvar sedan vi åt blöte på skrapdan. Där fanns kålrötter och morötter kokta i vatten med salt och farinsocker. Dessutom fanns det purjolök, rotselleri och brysselkål kvar.
I en gryta med 1 1/2 liter köttbuljong delades grönsakerna i mindre bitar och lades i. Med nymald svartpeppar på, lite hackad persilja och klimp blev soppan jättegod.
Klimp hade jag aldrig gjort förut men jag ringde min mamma och fick instruktioner per telefon….de var inte så exakta, instruktionerna….så klimpen blev gjorda på ett väldigt ”oexakt” vis. Men de blev goda och näst intill perfekta! Jag fick ju väldigt fin vägledning på det inte så exakta viset….
Klimpen kokade jag för sig i en egen kastrull med saltat vatten först, för att inte soppbuljongen skulle bli så grumlig, mammas tips. (Ingredienserna var ägg, mjölk, mjöl, salt och kardemumma). Men när klimpen var klar fick de komma ner i kastrullen med resten av soppan!