Katarinas ramen

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Katarinas ramen

Tidigare i veckan lagade jag till min goda pulled pork, eller cidergris som det kallas här hemma eftersom det är cider i receptet. Det blev kvar av både buljong och kött och med den goda nudelsoppa vi åt på Totemo Ramen i Stockholm i färskt minne beslutade jag mig för att prova något liknande.

Nu blir det verkligen recept på en höft men tyvärr kan jag inte ge mer exakta mått än så här. Basen fick bli den smakrika buljong som var kvar i järngrytan efter att ha stekt fläskköttet.

Buljong på ett ungefär, alla mått är cirkamått.

3-4 dl buljong från ”cidergrisen”

7 1/2 dl kycklingbuljong

1 msk kantarellfond

1-2 tsk sesamolja

De nudlar som fanns hemma var äggnudlar. När buljongen kokat upp och var rejält het tog jag den från plattan och lade i nudlarna. På med locket och sedan fick de ligga där till dess att de nästan var färdiga. Då gav jag buljongen ett hastigt uppkok så att den blev riktigt het igen och nudlarna precis lagom kokta.

Köttet värmde jag i lite kycklingbuljong till dess att det var varmt.

Jag kokade varsitt ägg till oss med krämig mitten och rostade sesamfrön i en torr het stekpanna.

När det var dags att äta bottnade jag en djup skål med nudlar. Därefter lade jag dit pulled pork, skivad salladslök, hackade champinjoner, böngroddar och ägget. Sedan hällde jag på mer buljong och sist av allt strödde jag över sesamfrön och finhackad chili.

Kvar var då bara att låta sig väl smaka och det kan jag lova att vi gjorde! Nu vet jag att det går att göra god ramen hemma också. Smaklig spis!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar