Smördegsinbakade korvar

Frasiga inbakade korvar med ”ketchnap”

Istället för att äta korv med bröd brukar jag göra smördegsinbakade korvar ibland. Jag använder den korv som finns hemma och stoppar i olika sorts ost beroende av vad som finns i kylen för tillfället. Passar utmärkt till lunch, mellanmål, kvällsmat eller nattmat. Ja när som helst helt enkelt.

Smördegsinbakade korvar 

smördeg

4 grillkorvar

chiliost

sesamfrö

paprikapulver

ägg

parmesanost

salt

 

1. Dela smördegen i 8 delar.

2. Dela 4 grillkorvar på mitten så det blir åtta mindre bitar.

3. Vispa ett ägg och pensla smördegsbitarna.

4. Lägg på korvbitarna, krydda med paprikapulver och lägg en chiliostskiva på varje korvbit.

5. Vik ihop till små paket och lägg på en plåt.

6. Pensla med ägg. Strö på sesamfrön, flingsalt och riv rikligt med parmesanost på korvpaketen.

7. Grädda i 225 º i cirka 10-15 minuter.

8. Servera med en blandning av senap och ketchup, ”ketchnap”!

Detta är innehållet i korvpaketen.

 

Dags för ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar