Idag testade jag något nytt med en ytterfilé som låg i kylen. Ofta helsteker jag den i ugnen med mycket kryddor men idag stekte jag den i skivor först innan jag hällde över en sås med asiatiska smaker. Det blev annorlunda men mycket gott!
Fläskytterfilé med asiatisk touch
1 fläskytterfilé ca 800 g
1 burk kokosmjölk, 400 g
1 vitlöksklyfta
1/2 dl mangochutney
1 msk japansk soja
1 1/2 tsk sambal oelek
ca 1/2 dl jordnötter
1. Dela ytterfilén i centimetertjocka skivor och banka ut dem lätt.
2. Stek dem i smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan över i en ugnsform.
3. Blanda kokosmjölk med chutney, soja, sambal oelek. Skala ingefära och vitlök och riv ner i såsen.
4. Häll såsen över köttet och strö över jordnötterna.
5. Stoppa in i ugnen 200° till dess att det är genomvarmt.
Jag serverade med smördegsrullar på högkant med potatis, spenat och massor av riven ost samt en fruktig sallad. Det smakade gott till.