Rostbiff i marinad

Du visar för närvarande Rostbiff i marinad

En riktig söndagsmiddag, fast på en lördag. Rostbiff i en god marinad och en krämig potatisgratäng smakade smaskens.

 

Rostbiff

ca 500 g rostbiff av kalv

salt och svartpeppar

 

Marinad

1 dl kinesisk soja

1/2 dl rapsolja

3 msk honung

2 msk balsamicocreme

1 msk ketjap manis

1 tsk sambal oelek

3 vitlöksklyftor

1 kruka timjan

 

1. Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar. Stick in en termometer och stek i ugnen till dess att innertemperaturen nått det gradtal man själv vill. (55° blodig, 60° rosa och 70° välstekt).

2. Riv vitlök och klipp timjan, blanda till marinaden och häll den i dubbla plastpåsar. Lägg i den färdigstekta rostbiffen. Lägg svalt och vänd med jämna mellanrum. Låt den marinera minst sex timmar, helst över natten.

3. Skär upp i tunna skivor och servera med potatisgratäng, falsk bearnaise (eller äkta) och sallad.

 

 

Potatisgratäng

8 potatisar

1 vitlöksklyfta

1 mozarellaost

1 1/2 – 2 dl crème fraiche

2-3 dl grädde

salt, chiliflakes

1. Skala och skiva potatisen tunt och lägg i en smord form varvad med mozarellabitar. Salta lätt på varje lager.

2. Blanda grädde, crème fraiche, riven vitlök och chiliflakes och häll över potatisen.

3. Grädda i ugnen, 200°, till dess att potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg och är härligt krämig.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar