Idag lagade jag fisk till middag. Det blev MSC-märkt torsk i pankopanering (har trots märkningen fortfarande lite dåligt samvete över att använda torsk). Jag gjorde ganska mycket fisk, använde 800 g. Drygt hälften stekte jag bara till hälften och frös in, då har vi egna ”fiskpinnar” att ta fram till middag när hungern är akut.
Pankopanerad torsk
800 g MSC-märkt torskfilé
ca 2- 3 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 dl dill
citronsaft
3-4 dl panko
salt, peppar
1. Skär fiskfileérna i lagom stora bitar. Salta.
2. Skaka runt bitarna i en plastpåse med mjöl till dess att de är helt täckta.
3. Vispa upp tre ägg, pressa i saften från 1/3 citron och rör ner 1/2 dl hackad dill.
4. Vänd fiskbitarna i äggblandningen och sedan i panko.
5. Stek dem gyllenbruna i smör och avsluta med några varv med pepparkvarnen över den nystekta fisken.
Jag gjorde potatismos med smör, mjölk, hackad persilja och västerbottenost. När jag gör potatismos använder jag en potatispress där rykande het potatis pressas över några rejäla klickar smör. När smöret smält rör jag i lite mjölk, salt och peppar till dess att moset har lagom konsistens. Idag avslutade jag med hackad persilja och 2 dl riven västerbottenost! En kall sås med creme fraiche, dill, citron och en aning salt blev pricken över i. Mums!!
Ser gott ut! Har aldrig använt panko själv men jag stod och kikade på en förpackning på affären häromdagen. Kan tänka mig att det blir en knaprig yta när man använder det!
Ja det blir verkligen gott, jag tycker att det blir krispigare än med vanligt ströbröd. Panko är en höjdare när man ska panera egna kycklingnuggets också!