Lax, sill och strömming

Påskaftonens middag blev ett hopkok av fisk på olika sätt. Min mammas supergoda inlagda strömmingflundror, skärgårdssill, creme fraiche med hackad röd lök i. Ägghalvor, kokt potatis och ett glas kall öl.

Bordet dukat, med sonens lax i förgrunden.
Min mammas goda inlagda strömmingar.

Sonen, som inte gillar sill och strömming, fick lax i ugnen med pressad potatis. Det såg också väldigt gott ut och han åt med god aptit.

Så här gjorde jag laxen.

1 laxbit som jag delade på på längden men jag skar inte helt igenom.

Jag saltade inuti laxen och strödde rikligt med hackad dill, chiliflakes och riven ost emellan.

Efter det vek jag ihop laxbiten igen och saltade på över och undersidan.

Jag pressade över saften från 1/2 lime.

Jag blandade en 1/2 dl creme fraiche, 2-3 msk hackad dill, lite salt  samt 1/2 dl riven ost,blandade ihop och bredde det över laxbiten. Den stektes i ugnen cirka 15- 20 min i 175º.

Laxen som den såg ut innan den stoppades in i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar