Påskaftonens middag blev ett hopkok av fisk på olika sätt. Min mammas supergoda inlagda strömmingflundror, skärgårdssill, creme fraiche med hackad röd lök i. Ägghalvor, kokt potatis och ett glas kall öl.
Sonen, som inte gillar sill och strömming, fick lax i ugnen med pressad potatis. Det såg också väldigt gott ut och han åt med god aptit.
Så här gjorde jag laxen.
1 laxbit som jag delade på på längden men jag skar inte helt igenom.
Jag saltade inuti laxen och strödde rikligt med hackad dill, chiliflakes och riven ost emellan.
Efter det vek jag ihop laxbiten igen och saltade på över och undersidan.
Jag pressade över saften från 1/2 lime.
Jag blandade en 1/2 dl creme fraiche, 2-3 msk hackad dill, lite salt samt 1/2 dl riven ost,blandade ihop och bredde det över laxbiten. Den stektes i ugnen cirka 15- 20 min i 175º.