Idag gjorde jag en supergod potatissallad. I vanliga fall brukar jag göra en oljedressing med mycket örter men denna midsommarafton satsade jag på currysmak istället. Med turkisk yoghurt och majonnäs blev den härligt krämig och god.
Jag rörde ner potatisen i dressingen medan de fortfarande var varma, det gjorde att de drog åt sig mycket av den goda smaken. Med örter och rödlök tillsammans med potatisarna behövdes inte mer för att vilja äta till dess att fatet blev tomt.
Currydressingen passar bra till grillat också, om idén med potatissallad inte lockar.
Potatissallad
Nykokt färskpotatis i bitar
1 rödlök i smala månar
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
Currydressing
1 dl majonnäs
2 dl turkisk yoghurt
1 msk curry
1-2 tsk honung
salt, svartpeppar
Blanda ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.