Ikväll skjutsade jag sonen till en kompis i stan. När jag kom hem var jag hungrig som en varg. Plockade upp en förpackning med gula kantareller ur frysen som fick tina en stund. Sedan gjorde jag en god stuvning till varma mackor.
Detta använde jag till mackorna:
100 g gula kantareller
en rejäl smörklick
vetemjöl
mjölk
balsamicocreme
salt, svartpeppar, chiliflakes
persilja
mozarellost
1. Jag fräste kantarellerna i smör och kryddade med lite salt och svartpeppar.
2. Ringlade över lite balsamicocreme och strödde några teskedar mjöl över.
3. Rörde ner lite mjölk och lät stuvningen koka ihop.
4. Därefter tillsatte jag chiliflakes, men det kan uteslutas ( passade väldigt bra till kantarellerna dock).
5. Jag la stuvningen på morotsbröd och strödde riven mozarella över.
6. Gratinerade i ugnen i 225º cirka 10 minuter.
Hackad persilja fick toppa mackorna när de var färdiggratinerade. Det smakade mycket gott!