Kantarellmacka på kvällskvisten

  • Inläggskategori:Mackor
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Ikväll skjutsade jag sonen till en kompis i stan. När jag kom hem var jag hungrig som en varg. Plockade upp en förpackning med gula kantareller ur frysen som fick tina en stund. Sedan gjorde jag en god stuvning till varma mackor.

Nygratinerade mackor!

Detta använde jag till mackorna:

100 g gula kantareller

en rejäl smörklick

vetemjöl

mjölk

balsamicocreme

salt, svartpeppar, chiliflakes

persilja

mozarellost

1. Jag fräste kantarellerna i smör och kryddade med lite salt och svartpeppar.

2. Ringlade över lite balsamicocreme och strödde några teskedar mjöl över.

3. Rörde ner lite mjölk och lät stuvningen koka ihop.

4. Därefter tillsatte jag chiliflakes, men det kan uteslutas ( passade väldigt bra till kantarellerna dock).

5. Jag la stuvningen på morotsbröd och strödde riven mozarella över.

6. Gratinerade i ugnen i 225º cirka 10 minuter.

Hackad persilja fick toppa mackorna när de var färdiggratinerade. Det smakade mycket gott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar