Lasagne

Denna slaskiga, blöta, kalla kväll blev det lasagne till middag, gjord på älgfärs.

Nygräddad, rykande het lasagne!

I köttfärssåsen hade jag följande ingredienser ( på ett ungefär):

500-600 g älgfärs

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1/2 köttfond  ( Fond du chef som ligger i små plastförpackningar)

2 1/2 dl krossade tomater

2 dl vatten

1 dl tomatsås ( den typen som följer med färdig pizzadeg)

2 msk tomatpuré

salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar.

Såsen är en vanlig vitsås med smör, mjöl, mjölk och salt. Med massor av prästost i.

Många lager med köttfärs, ostsås och lasagneplattor blev till en god middag med sallad till.

Sallad med romansallad, ruccola, tomat och gurka!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar