Snabb middag!

Här hemma renoveras det för fullt, några rum börjar blir färdiga så det fanns mycket att ta tag i den här kvällen. Därför var det viktigt att maten gick snabbt.

I kylskåpet hade vi potatisgnocchi som var färdiga för ett uppkok ( inköpta på affären).

Jag började med att steka ett paket bacon i ugnen. (På det sättet slipper man värsta stekoset, dessutom blir baconet riktigt krispigt och knaprigt tycker jag).

När det nästan var färdigstekt, kokade jag gnocchin. Det tog bara två minuter, sen var de färdiga. Medan de rann av i ett durkslag smälte jag en klick smör och fräste snabbt en hackad vitlöksklyfta. Hällde på cirka 1/2 dl grädde och la tillbaka gnocchin. Jag hyvlade över mycket pestoost som fick smälta ner. Osten passade jag på att köpa när det var internationell matmarknad på torget för ett tag sen. Men det fungerar med vilken ost som helst. Västerbotten, präst eller parmesan brukar vi också använda till gnoccin ibland.

Så fick vi en god middag på kort tid!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar