Äntligen en lugn dag utan några tider att passa, annat än senare ikväll. Då hann jag med att laga en middag som tog lite längre tid. Jag gjorde potatisgratäng och ytterfilé stekt i skivor.
Jag började med att putsa och skära ytterfilén i skivor och sen la jag den i en plastpåse.
I en skål blandade jag en marinad av:
1/2 dl soja
1/2 dl hoisinsås
1 dl olja
2 tsk sambal oelek
2 hackade vitlöksklyftor
( tänkte ta i lite öl också men hade ingen hemma)
När marinaden blandats hällde jag den i plastpåsen med köttet och lät det marinera ca 3 timmar, jag vände påsen några gånger så att marinaden kom åt överallt.
Innan köttet stektes i en grillpanna torkade jag av marinaden.
När allt kött var stekt la jag det i en ugnsform med folie på, sen fick det vara i ugnen medan gratängen blev klar. Där under folien blev köttet mycket mört och gott.
Potatisgratängen gjorde jag med potatis, grädde, salt, peppar, parmesanost och chili. När den nästan var klar strödde jag riven ost över gratängen den sista stunden ugnen.
Till detta serverades sallad och svartvinbärsgelé.