Stekt ytterfilé med potatisgratäng

Äntligen en lugn dag utan några tider att passa, annat än senare ikväll. Då hann jag med att laga en middag som tog lite längre tid. Jag gjorde potatisgratäng och ytterfilé stekt i skivor.

 

Jag började med att putsa och skära ytterfilén i skivor och sen la jag den i en plastpåse.

I en skål blandade jag en marinad av:

1/2 dl soja

1/2 dl hoisinsås

1 dl olja

2 tsk sambal oelek

2 hackade vitlöksklyftor

( tänkte ta i lite öl också men hade ingen hemma)

När marinaden blandats hällde jag den i plastpåsen med köttet och lät det marinera ca 3 timmar, jag vände påsen några gånger så att marinaden kom åt överallt.

Innan köttet stektes i en grillpanna torkade jag av marinaden.

När allt kött var stekt la jag det i en ugnsform med folie på, sen fick det vara i ugnen medan gratängen blev klar.  Där under folien blev köttet mycket mört och gott.

 

Potatisgratängen gjorde jag med potatis, grädde, salt, peppar, parmesanost och chili. När den  nästan var klar strödde jag riven ost över gratängen den sista stunden  ugnen.

Till detta serverades sallad och svartvinbärsgelé.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar