Kalvrullader med salami och soltorkade tomater

Sonen önskade schnitzel som födelsedagsmiddag. Perfekt med tanke på att det i frysen fanns kalvinnanlår. Mormor får laga till schnitzeln, det gör hon så mycket bättre än mig. Men eftersom köttet räckte till mer passade jag på att skiva köttet i tunna skivor och göra rullader av dem.

Jag vet inte riktigt hur mycket köttet vägde men det blev 18 rullader i alla fall. Vissa skivor som var små lade jag två bredvid varandra.

Rullader med tomatfyllning 

ca 18-24 skivor innanlår (kalv)

1 ask philadelphiaost, 175 g

ca 100 g soltorkade tomater i olja

vitlökssalami

2-3 dl creme fraiche

1 dl grädde

1-2 tsk oxfond

rapsolja och smör att steka i

salt, svartpeppar

 

1. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och hacka fint. Blanda sedan med osten.

2. Lägg köttet på en skärbräda. Krydda lätt med salt och svartpeppar.

3. Lägg en skiva salami på och en klick av ost- och tomatfyllningen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.

image
Med salami och fyllning innan köttet rullas ihop.

4. Bryn ruladerna, krydda lätt med svartpeppar och eventuellt en aning salt och lägg över dem i en kastrull med resterande ost- och tomatfyllning (ungefär hälften), grädde,  creme fraiche och oxfond. Smaka av med fonden, börja med mindre mängd och ta mer om det behövs. Det får inte bli för salt.

image
Körsbärstomater, kokt pressad potatis passade bra till de goda rulladerna.

5. Låt allt koka en stund till dess att köttet är klart. Det tar inte så lång tid eftersom det är innanlår.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar