Hallondessert med chokladsås

Mmmm, en god men enkel dessert har vi nyss smaskat på här hemma. 

Vaniljglass, skivade bananer och hallon. Över ringlade vi hemgjord chokladsås. Mums!!!

Söndagsmums!!

Chokladsåsen gjorde jag så här, på ett ungefär…..

ca 1 1/2- 2 dl grädde

1 klick smör

1-2 msk sirap eller honung

100 g valfri choklad. Jag tog en mörk 70% choklad med hallonsmak.

1 nypa salt

Blanda alla ingredienser och låt chokladen smälta i blandningen på svag värme. När chokladen smält och den tjocknat ringla den varm över glass, frukt och bär!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar