Glöggbollar med pepparkaka

Du visar för närvarande Glöggbollar med pepparkaka

De här chokladbollarna är en god liten munsbit till en mugg varm glögg. Jag väljer att göra dem små, det tycker jag är trevligare. Man får hellre äta många än upptäcka att man sitter med en stor chokladboll i handen och så vill man inte äta upp hela….i och för sig osannolikt men ändå…

Just denna gång bakade jag med mjölkproteinfritt margarin istället för smör, de blev ändå lika goda som de brukar bli!

Chokladbollar med glögg

100 g smör (mjölkproteinfritt margarin)

3 dl havregryn

1 dl råsocker

1 krm vaniljsocker

1/2 dl kakao

1/2 krm salt

2 msk glögg

pepparkakor

1. Smält smör i en kastrull. Ta det från värmen när det börjar bli lätt brynt och dofta lite nötigt.

2. Blanda havregryn, kakao, vaniljsocker, råsocker och salt i en bunke.

3. Tillsätt det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och glöggen.

4. Blanda till en jämn smet, ställ svalt så att smeten kallnar.

5. Forma bollar och rulla dem i fint krossade pepparkakor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar