En varm solig dag, lusten att vara inne och laga mat var inte så stor. Men jag hade tagit upp ett par paket älgfärs ur frysen som jag var tvungen att göra något av. Det blev en köttfärspaj samt köttfärsbiffar.
Jag passade på under den sista delen av linjeloppet i cykling som jag ville följa upplösningen på. Det var riktigt spännande men tyvärr fick Emma Johanson punktering så det blev ingen medalj. Paj och biff blev det i alla fall.
Det blev ajvar relish- inspirerade recept idag och här kommer de på ett ungefär……
Köttfärspaj:
1 pkt älgfärs ca 500 g
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
½ röd chili
ca 1/2-1 dl ajvar relish
ca 1 dl vatten
2 msk tomatpuré
soltorkade tomater i strimlor
salt, svartpeppar
1.Hacka lök, vitlök och chili och fräs mjukt i olivolja.
2.Bryn färsen och blanda ihop allt.
3.Salta och blanda ner vatten, relish samt tomatpuré och låt allt koka ihop.
4.Smaka ev av med mer kryddor
Äggstanning
4 ägg
3 dl grädde
1 dl keso
1 dl riven ost
salt
Vispa ihop ägg och grädde samt blande ner ost och keso.
Lägg köttfärsröran på ett pajskal och slå äggblandningen över.
Grädda i 200 º cirka 20 minuter.
Köttfärsbiffar
1- 1 1/2 dl ljust öl
½ -1 dl ströbröd/ panko
2 ägg
ca 500 g älgfärs
1 finhackad schalottenlök
soltorkade tomater i strimlor
2-4 msk ajvar relish
salt, chiliflakes
200 g smulad fetaost
1.Blanda öl och ströbröd/ panko och låt det stå och svälla. (Har det inte tjocknat efter cirka 5 minuter ta lite till ströbröd)
2.Blanda med köttfärs, lök, kryddor och soltorkade tomater.
3.Sist blandas fetaosten i.
4.Provstek gärna en minibiff för att smaka av och krydda ev. mer om det behövs.