Morsdag med en god ljummen potatissallad och grillad ytterfilé, grönsaker, kryddsmör, halloumi och vattenmelon!
Marinad till ytterfilé
1 1/2 dl rapsolja
1/2 pressad lime
1/2 dl japansk soja
2-3 msk hoisinsås
1 msk ketjap manis
1 tsk sambal oelek
1/2 hackad röd chili
1 hackad vitlöksklyfta
3 cm hackad ingefära
Blanda marinaden i en plastpåse. Skär ytterfilén i 1/2 cm tjocka skivor och lägg skivorna i marinaden. Låt marinera minst 4 timmar.
Ljummen potatissallad
koka små färskpotatisar med skalet på.
Gör en dressing av:
1/2 – 1 dl rapsolja
lite pressad lime
flingsalt
1/2 finhackad chili
finhackad timjan och basilika ca 1/2 dl
grovhackad ruccola
fetaost
När potatisen kokt färdigt delas den i hälften och blandas med dressingen medan den är varm. Vänd ner ruccolan och fetaosten också. Klart att servera. Smaka ev av med mer salt.
Kryddsmör
50 g mjukt smör
2 msk finhackad timjan
1 msk hackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
flingsalt
en liten skvätt limesaft ca 1 tsk
De grönsaker vi grillade idag var majs, paprika, lök, sparris, squash och tomater.
Halloumi med lime, honung och chiliflakes. Färsk vattenmelon fanns också på bordet.