Kyckling med klyftpotatis och grönsakspytt

Mat ute för första gången på länge!!

 

3 kycklingfiléer delades på längden i cirka 6 bitar vardera. Stektes i smör och olivolja med ketjap manis, pressad lime, flytande honung, hackad vitlök och ingefära, salt och chiliflakes.

Till det serverades klyftpotatis stekt i ugn kryddad med salt, chiliflakes och färsk citrontimjan.

Jag brynte en grönsaksröra med squash, färsk grön sparris, gul paprika, röd chili, tomater och vårlök i smör. Den kryddades med svartpeppar, salt och balsamicocreme. När jag hällt över balsamicon fick den koka ihop några minuter.

Tillsammans smakade det smaskens!! Dessutom hade vi sol och varmt för första gången på länge så vi kunde sitta ute och äta middag!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar