Falska biskvier eller nåt liknande…

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Idag tog Gumman Tö semester och släppte in Kung Bore igen. Då passade jag på att baka lite goda kakor. Eftersom det snart är påsk kan det vara trevligt att ha i alla fall en kaksort i frysen.

En mycket god vän till mig bjöd på dessa kakor och det är av henne jag har fått receptet. Tyvärr står där inte vad kakorna heter men min mamma sa att hon har ett liknande recept och då heter de Falska biskvier. Så jag lånar det namnet.

Några av alla himmelskt goda kakor!

Här kommer i alla fall receptet:

Steg 1:

4 ägg

6 dl strösocker

Vispa ägg och strösocker 15 minuter ( jag vispade 5 och slutresultatet blev fluffigt och gott ändå)

Blanda sen följande ingredienser i en bunke:

300 g smält smör ( inte margarin)

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

7 msk kakaopulver

3 dl kokande vatten

Blanda detta med äggsmeten ( rör försiktigt så att inte smeten sjunker ihop) och häll ut i en smord och bröad långpanna.

Grädda i 20-25 minuter, 175º.

Smeten på väg in i ugnen.

Ställ att svalna.

Steg 2:

Blanda en smörkräm med följande ingredienser:

300 g grönt bregott ( jag hade rosa Flora hemma så det var det jag använde)

2 ägg

4 cm grovriven mandelmassa

300 g florsocker

Bred smörkrämen över den kalla kakan ( ställ kakan i frysen en stund innan så går det lättare)

Smörkrämen är på kakan!

 

Steg 3:

Smält 200 gram valfri blockchoklad, mörk, ljus eller vit. (Jag hade vit och mörk som jag använde)

1/4 dl matolja, blanda med den smälta chokladen.

Smeta ut över smörkrämen med en brödpensel. ( Ställ även kakan i frysen denna gång går det lättare)

Med choklad på!

Ställ åter in kakan i frysen en stund och skär sen upp den i lagom stora bitar. Den är rätt mättande så gör inte för stora bitar. Jag fick till mellan 40- 50 bitar.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Köpenhamns morsan

    Såg gott ut:-) perfekt på en söndag!

  2. katarinaspis

    Precis och bäst av allt, nu kan vi äta av dem veckans alla dagar!

Lämna ett svar