Idag tog Gumman Tö semester och släppte in Kung Bore igen. Då passade jag på att baka lite goda kakor. Eftersom det snart är påsk kan det vara trevligt att ha i alla fall en kaksort i frysen.
En mycket god vän till mig bjöd på dessa kakor och det är av henne jag har fått receptet. Tyvärr står där inte vad kakorna heter men min mamma sa att hon har ett liknande recept och då heter de Falska biskvier. Så jag lånar det namnet.
Här kommer i alla fall receptet:
Steg 1:
4 ägg
6 dl strösocker
Vispa ägg och strösocker 15 minuter ( jag vispade 5 och slutresultatet blev fluffigt och gott ändå)
Blanda sen följande ingredienser i en bunke:
300 g smält smör ( inte margarin)
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
7 msk kakaopulver
3 dl kokande vatten
Blanda detta med äggsmeten ( rör försiktigt så att inte smeten sjunker ihop) och häll ut i en smord och bröad långpanna.
Grädda i 20-25 minuter, 175º.
Ställ att svalna.
Steg 2:
Blanda en smörkräm med följande ingredienser:
300 g grönt bregott ( jag hade rosa Flora hemma så det var det jag använde)
2 ägg
4 cm grovriven mandelmassa
300 g florsocker
Bred smörkrämen över den kalla kakan ( ställ kakan i frysen en stund innan så går det lättare)
Steg 3:
Smält 200 gram valfri blockchoklad, mörk, ljus eller vit. (Jag hade vit och mörk som jag använde)
1/4 dl matolja, blanda med den smälta chokladen.
Smeta ut över smörkrämen med en brödpensel. ( Ställ även kakan i frysen denna gång går det lättare)
Ställ åter in kakan i frysen en stund och skär sen upp den i lagom stora bitar. Den är rätt mättande så gör inte för stora bitar. Jag fick till mellan 40- 50 bitar.
Såg gott ut:-) perfekt på en söndag!
Precis och bäst av allt, nu kan vi äta av dem veckans alla dagar!