Paprika och tomatsoppa!

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Vi hade ju som sagt en del grönsaker över efter vår tacobuffé i fredags. Idag var det paprikans och tomaternas tur att bli använda. Resultatet blev en mycket god grönsakssoppa med kycklingfond. Det blev ganska mycket soppa men både jag och Sudden åt rejäla portioner så det blev inte så mycket kvar som jag trodde att det skulle bli. En lunch, sen är den slut!
Ikväll frågade jag om det var okej med soppa till middag, då undrade han varför jag frågade. Han sa ” du vet ju att jag gillar din soppa”! Då är det tacksamt att laga mat!

Här är basen till soppan: paprika, tomater, lök och vitlök!

Det här är receptet på ett ungefär:

1 vitlöksklyfta, 1/2 gul lök, 4-5 paprikor, 3-4 tomater. Allt detta hackat.

Fräs i smör, häll sen på ca 4-5 dl vatten samt kycklinfond motsvarande 1 1/2 buljongtärning. ( går bra med grönsaksbuljong också) + 2 msk tomatpuré. Krydda med svartpeppar, paprikapulver (samt ev. lite chiliflakes)

Låt koka till dess att paprikan är mjuk. Mixa soppan slät.

Servera med knaperstekt bacon (steker alltid i ugnen då slipper man oset) samt smulad fetaost.

Gott med Gene fibertunnbröd gratinerat med ost i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar