Söndagsgryta

You are currently viewing Söndagsgryta
Söndagsgryta

Tog upp en bit älgrulle ur frysen som fick bli basen till dagens middag.

Det här behövs:

300-400 g älgrulle i kuber

4 dl vatten

köttfond, en tärning

1/2 dl chilisås (tomattyp)

1-2 msk ketjap manis

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök, hackad

salt, peppar, chiliflakes

några rosmarinkvistar

smör till stekning

1. Bryn köttbitarna i smör och lägg över dem i en gryta, salta och peppra.

2. Stek lök och vitlök mjukt  och lägg över i grytan.

3. Fyll på med vatten, köttfond, chilisås, ketjap manis.

4. Lägg i några rosmarinkvistar och lite chiliflakes och låt grytan koka till dess att köttbitarna är möra!

5. Servera med kokt potatis, potatisklyftor eller gratäng. Sallad och gelé smakar gott till ( tog min hemgjorda chiligelé, supersmarrig).

6. Jag hällde i 1 dl grädde mot slutet och redde av grytan så att den blev krämigare….mums!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar