Tog upp en bit älgrulle ur frysen som fick bli basen till dagens middag.
Det här behövs:
300-400 g älgrulle i kuber
4 dl vatten
köttfond, en tärning
1/2 dl chilisås (tomattyp)
1-2 msk ketjap manis
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök, hackad
salt, peppar, chiliflakes
några rosmarinkvistar
smör till stekning
1. Bryn köttbitarna i smör och lägg över dem i en gryta, salta och peppra.
2. Stek lök och vitlök mjukt och lägg över i grytan.
3. Fyll på med vatten, köttfond, chilisås, ketjap manis.
4. Lägg i några rosmarinkvistar och lite chiliflakes och låt grytan koka till dess att köttbitarna är möra!
5. Servera med kokt potatis, potatisklyftor eller gratäng. Sallad och gelé smakar gott till ( tog min hemgjorda chiligelé, supersmarrig).
6. Jag hällde i 1 dl grädde mot slutet och redde av grytan så att den blev krämigare….mums!