Igår hade jag tjejmiddag. Goda ostar till förrätt: med smak av chili, vitlök, pesto och tomat. Inköpta på en internationell matmarknad som gästade vår stad för några veckor sen. Dessutom bjöd jag på bitar av en fantastiskt god chilisalami. Till det serverades en kall öl.
Till huvudrätt blev det en fantastisk räkpaj. Receptet har jag fått av en väninna i Östersund men jag tror att hon hittat receptet någonstans i sin tur.
Räkpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
övriga ingredienser
500 gram oskalade räkor
1 finhackad gul lök
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 burk röd caviar
1 liten burk gröna oliver
dill
1. Börja med att göra pajdegen och grädda pajskalet färdigt i ugnen på 225º tills det är klart.
2. Blanda creme fraiche, philadelphiaost och den finhackade löken och bred ut det i pajskalet.
3. Dekorera med röd caviar , gröna oliver och dill.
4. Skala räkorna och lägg dem på pajen.
5. Servera med en god sallad.