Tjejmiddag

Du visar för närvarande Tjejmiddag
Mumsig räkpaj!

Igår hade jag tjejmiddag. Goda ostar till förrätt: med smak av chili, vitlök, pesto och tomat. Inköpta på en internationell matmarknad som gästade vår stad för några veckor sen. Dessutom bjöd jag på bitar av en fantastiskt god chilisalami. Till det serverades en  kall öl.

Till huvudrätt blev det en fantastisk  räkpaj. Receptet har jag fått av en väninna i Östersund men jag tror att hon hittat receptet någonstans i sin tur.

Räkpaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk vatten

övriga ingredienser

500 gram oskalade räkor

1 finhackad gul lök

200 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

1 burk röd caviar

1 liten burk gröna oliver

dill

 

1. Börja med att göra pajdegen och grädda pajskalet färdigt i ugnen på 225º tills det är klart.

2. Blanda creme fraiche, philadelphiaost och den finhackade löken och bred ut det i pajskalet.

3. Dekorera med röd caviar , gröna oliver och dill.

4. Skala räkorna och lägg dem på pajen.

5. Servera med en god sallad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar