Jag gjorde en variant av caprese med minimozzarella och små tomater som inte gick åt helt och hållet. När jag i går kväll kände för något varmt samtidigt som det var dags att äta upp capresen testade jag något nytt. Varma mackor med den goda salladen. Helt ärligt, det var bland de godaste varma mackor jag ätit på länge faktiskt. Måste göra det igen.
Capresen hade jag gjort så här:
1 påse minimozzarella, avrunnen.
15 – 20 minitomater
olivolja
balsamico
basilika
salt och svartpeppar
Varma mackor med caprese
1. Ta ungefär 1/3 – 1/2 av capresen. Jag använde hacktillsatsen till min mixerstav för att finfördela salladen.
2. Bred ut den grovt mixade röran på tre bröd.
3. Skiva prästost, eller annan valfri smakrik ost, och lägg över mackorna.
4. In i ugnen, varmluft, 225° till dess att mackorna fått fin färg.
Sen är det bara att njuta! Jag fick en macka över. Den värmde jag till frukost idag….fortfarande lika gott.