Caprese är något bland det godaste man kan äta en varm sommardag. Med kall mozzarella, solvarma tomater och färsk basilika är det som att äta själva sommaren.
I kylen fanns en mozzarella som det var dags att göra någonting med. Dessutom hade jag nyss köpt många goda små babyplommontomater. Tillsammans blir det en god Caprese att äta som ensamrätt för en person eller förrätt till flera. I den här varianten rivs mozzarellan i små bitar istället för att skivas. Något jag tycker passar bättre framförallt när det är små tomater som används.
Caprese
1 mozzarellaboll
10 – 15 små tomater
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
några kvistar basilika
1. Riv en mozzarellaboll i små bitar.
2. Dela 10-15 små tomater i halvor. Blanda på ett fat.
3. Ringla över olivolja, krydda med salt och nymald svartpeppar.
4. Avsluta med hackad basilika, enbart bladen inga stjälkar, på toppen.
Sen är det bara att njuta av anrättningen!