Torsk i kokosmjölk

Du visar för närvarande Torsk i kokosmjölk

Det kändes som att det var dags att laga till något gott med fisk igen så jag plockade upp två bitar torskrygg ur frysen. Inspiration till receptet hämtade jag på nätet – här. Som så många gånger förut ändrade jag lite utifrån de förutsättningar som fanns i kyl och skafferi. Som av en händelse hade jag rött ris hemma men det går förstås lika bra med annat ris eller varför inte ta couscous, bulgur eller något annat.

Torsk i kokosmjölk

Torsk

2 bitar torskrygg

salt, svartpeppar

2 dl kokosmjölk

1-2 tsk färsk riven ingefära (2-4 cm)

1 vitlöksklyfta

1/2 lime, skal plus saft

1/2 spansk peppar

1 tsk fisksås (eller en liten bit fiskbuljongtärning)

 

1. Krydda fisken lätt med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnsform.

2. Riv ingefära och vitlök. Hacka pepparfrukten fint. Lägg i en skål.

3. Riv ner skalet av en halv lime och pressa i lime från en halv frukt.

4. Häll på kokosmjölk och fisksås. Blanda ingredienserna i skålen.

5. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen. 200°, 15 – 20 minuter.

Grönsaksfräs

100 – 150 g broccoli

1 röd paprika

2 salladslökar

1 gul lök

rapsolja

salt, svartpeppar, chiliflakes, paprikapulver

1-2 tsk grönsaksfond

 

1. Hacka broccolin grovt och den gula löken fint. Strimla salladslöken och paprikan.

2. Stek på medelhög värme i rapsolja.

3. Häll på grönsaksfond och krydda med svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes och salt.

4. Blanda ner riset när det är färdigkokt.

Rött ris

1 1/2 dl rött ris kokas enligt anvisningarna på paketet.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar