Att inspireras till att testa nya recept är jätteroligt tycker jag och under semesterperioden testar jag extra mycket nytt. Just det här receptet har varit opublicerat ett tag, ändå sen i somras faktiskt, men här kommer det.
En av alla saker jag letar efter är vad man kan göra med bananer som är för mogna. Jag hittade ett recept med lite nyttigare chokladbollar.
I originalreceptet var det utan tillsatt socker. Men jag tillsatte lite kokossocker för jag tyckte att det blev en aning för skarp smak och det gjorde susen.
Enligt originalreceptet skulle kokosflingorna blandas i smeten också men jag valde att rulla bollarna i kokos istället.
Chokladbollar med banan
1 banan
2 msk kakao
1 1/2 dl havregryn
1 msk kaffe
1 tsk kokossocker
ca 1/2 dl kokos
1. Mosa bananen och blanda ihop med alla ingredienser förutom kokosen.
2. Ställ in i kylskåpet en stund, det blir lättare att rulla bollar då, smeten är rätt kladdig.
3. Rulla bollar och vänd de i kokos.
4. Förvara i kylskåp eller i frysen om de inte äts upp så snabbt.