Jag tycker, som jag sagt förut, om att testa nya saker. Den här salladen (som jag väljer att kalla mexikansk) blev en riktig höjdare. Egentligen vet jag inte hur mexikansk den är men jag tyckte att det var ett passande namn. Perfekt plockmat, antingen att äta själv eller för fler att äta till en fördrink eller liknande. Jag tog av det som fanns hemma och åt salladen tillsammans med nachos. Hade jag haft färsk chili hemma hade jag nog använt det men chiliflakes fungerade också bra. Styrkan i salladen bestäms av mängden chiliflakes.
Mexikansk bönsallad
2 salladslökar
1 rödlök
1 näve spenat
1 näve ruccola
1 liten burk majs
1 förpackning svarta bönor
10 cm gurka
10 små plommontomater
1/2 röd paprika
1 avokado
1 kruka koriander
1/2 lime
salt, chiliflakes
Hacka alla grönsaker fint, låt majs och bönor rinna av i en sil. Hacka färsk koriander och blanda ner. Smaka av med salt, chiliflakes och pressad lime.
Det är gott att ta crème fraiche och tomatsalsa att servera till också eller en god vitlökssås. Men det är inget måste. Salladen fungerar perfekt som den är också.