Det händer ibland, att jag lagar till mat som räcker till precis en portion. Den här tillagningen var en sån gång. En sötpotatis och en kycklingfilé precis lagom till mig. Tur att sötpotatisen bjöd på lite färg för det andra var blekare. Men jag lovar, smaken var allt annat än blek! Så himla gott och med risk att upprepa mig, enkelt!
Kycklingen kryddades med chilisalt och svartpeppar. Sen ringlade jag olivolja över innan den stektes i ugnen.
Sötpotatisen skalades och skars i klyftor. Därefter rev jag över vitlök och ingefära. Blandade med olivolja, salt, svartpeppar och torkad timjan. Rostade i ugnen samtidigt som kycklingen stekte.
Tzatzikin innehöll de vanliga ingredienserna: vitlök, riven gurka, grekisk yoghurt, pressad citron, salt och svartpeppar.
Som ni märker finns inga exakta måttangivelser eftersom jag höftade mig igenom förberedelserna. Men gott blev det, därom råder ingen tvekan! Fast så här i efterhand kom jag på att jag hade tänkt smula fetaost över och servera det hela med färsk spenat…men det behövdes inte. Det blev ju riktigt bra ändå!