Morotssoppa med ingefära

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Morotssoppa med ingefära

En riktigt god och enkel soppa som jag lagade till en lunch för ett tag sedan. Få ingredienser men ändå mycket smakrik.

Jag använde inte någon buljong men förstås kan man välja att använda buljong istället för salt. Jag tog ganska mycket av både ingefära och peppar, alltså blev min soppa het i dubbel bemärkelse. Perfekt om någon skulle fråga mig.

Receptet är lagom till en portion.

Morotssoppa med ingefära

2 morötter

1/4 gul lök

1/2 tsk nyriven ingefära

olivolja att steka i

1/2 apelsin, skal och saft

1/4 tsk kardemumma

3 dl vatten

salt, svartpeppar, chiliflakes

 

1. Skala och riv ingefäran. Hacka löken fint.

2. Stek lök och ingefära på låg värme i olivolja.

3. Tillsätt tunt skivade morötter, fint rivet apelsinskal, kardemumma och vatten.

4. Låt soppan koka en stund och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Smaka av så att det blir lagom salt.

5. När morötterna är mjuka pressas apelsinsaften i och sedan mixas soppan slät.

Servera den som den är eller med en klick crème fraiche.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar