När jag marinerade tofu för ett tag sedan blev ungefär hälften kvar. Den använde jag för att göra rispappersrullar när det var dags att fira vietnamesiskt nyår. Med grönsaker tillsammans med tofun i rullarna och en enkel god jordnötssås blev det en måltid värdig nyår! Jag gjorde sju rispappersrullar och anpassade mängden grönsaker efter det.
Rispappersrullar med tofu
mango
gurka
morot
paprika
salladslök
koriander
rispapper (7 st)
1. Dela tofun i sju stavar.
2. Hacka salladslöken fint.
3. Skär morot, paprika och gurka in tunna stavar.
4. Hacka fryst eller färsk koriander.
5. Blöt ett rispapper i taget och fördela ingredienser på pappret och rulla ihop.
6. Dela rullarna på mitten.
Jordnötssås
Jordnötssåsen gjorde jag på en höft. Jag tog ungefär lika delar jordnötssmör och rapsolja (ca 3/4 -1 dl av varje) och lade i en bunke. Därefter rev jag ner en vitlöksklyfta och några centimeter ingefära. Jag hällde på en liten skvätt japansk soja och slängde i ett gäng chiliflakes. Därefter mixade jag såsen slät.
Sen är det bara att njuta. Doppa rullarna i såsen och ät! Nom nom nom!