Det här är verkligen en kladdkaka extra allt. Med intensiv smak av kakao, massor av olika sorters godis, enkel kolasås med karamelliserad mjölk som bas, med ännu mer godis, bär och grädde på toppen.
Så fantastisk att eventuellt godisbegär blir tillfredsställt under lång tid….fast det kan vara så att det behövs två bitar….
Botten hittade jag på ICA:s hemsida och förslag på topping hos Mitt kök. Jag tog av det godis som fanns hemma och lade till hallon och passionsfrukt för att få lite fräsch syrlighet till allt det söta. Men jag lovar att kakan verkligen är värd att satsa på. Bäst av allt, den smakade faktiskt ännu bättre dagen efter bakdagen….toppen till eftermiddagskaffet.
Kladdkaka extra allt
150 g smör
2 dl brun farin
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl dajmkulor
1 dl hackade jordnötter
1 dl minimarschmallows
smör och oboy till formen
1. Smält smöret och låt det svalna en aning.
2. Vispa äggen med farinsockret.
3. Rör ner smöret.
4. Sikta ner vetemjölet och kakaon i smeten. Blanda försiktigt.
5. Blanda sist ner godiset och nötterna.
6. Smörj och bröa en springform. Jag använde oboy istället för ströbröd eller kokos.
7. Häll ner smeten och grädda i 175°, 12-15 minuter.
6-8 hackade dumlekolor
1 rejäl näve hackade jordnötter
3/4 – 1 dl dajmkulor
1 näve minimarschmallows
kolasås
hallon, passionsfrukt
1/2 burk karamelliserad mjölk
grädde
Blanda den karamelliserade mjölken med några matskedar grädde till dess att den går lätt att ringla utan att bli för tunn.