Inkokta saffrans- och ingefärspäron

Du visar för närvarande Inkokta saffrans- och ingefärspäron

Jag köpte en låda med päron tidigare i höst. På nätet hittade jag flera recept på inkokta päron och såg att det gick att förbereda för att äta senare. Då beslutade jag mig för att det skulle vara en god efterrätt till jul. Jag hittade ett recept på ingefärspäron som såg smarrigt ut så det följde jag på ett ungefär. Jag tillsatte även ett saffranskuvert. Det kändes juligt.

Päronen blev fantastiskt goda, med kardemummagrädde ena dagen och med vaniljglass den andra. Dagen när de serverades med vaniljglass delade jag päronen och lade mörk choklad på päronen och värmde dem i ugnen så att chokladen smälte. Fantastiskt gott det med!

 

Inkokta saffrans- och ingefärspäron

8 päron

sockerlag: 7 dl vatten + 3 dl strösocker

1 krm vaniljpulver

3 msk grovt hackad ingefära

1/2 g saffran

1/2 citron

1 kanelstång

 

1. Koka upp vatten med sockret.

2. Tvätta citronen och skiva den, lägg i sockerlagen.

3. Lägg ner grovt hackad ingefära, vanligpulver och kanelstång i lagen också och ge det ett uppkok.

4. Skala päronen, låt skaftet sitta kvar.

5. Lägg ner päronen i lagen och låt dem sjuda ca 15-20 minuter.

6. Ta av kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen. Förvara päron och lag i en tättslutande burk, mörkt och svalt. Se till att lagen täcker päronen.

7. Servera med kardemummagrädde.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar