När det är dags att laga lunch och det är hemmakontor, då gäller det att det inte tar för lång stund från start till dess att maten ligger på tallriken redo för att ätas. Stekt tofu i tärningar med grönsaker är en sån rätt. Kryddad med tamarisoja och hoisinsås blir det både smakrikt och fantastiskt gott. Receptet räcker till två personer.
Stekta grönsaker med tofu
200 g fast tofu
4 stora champinjoner
200 g broccoli
1/2 squash
valnötter
olivolja
salt svartpeppar
ca 1 msk tamarisoja (eller japansk)
1 – 2 msk hoisinsås
1. Torka av tofun och skär i kuber. Stek krispig i olivolja. Krydda med en skvätt tamarisoja (eller japansk soja), nymald svartpeppar och salt. Ta upp ur stekpannan och lägg på ett fat.
2. Skär squash och champinjoner i munsbitar. Dela broccolin i små buketter och stek dem i olivolja. Tillsätt tofun mot slutet.
3. Häll på några matskedar hoisinsås. Hacka valnötter och toppa rätten med.
4. Sen är det bara att hugga in.