Stekta grönsaker med tofu

Du visar för närvarande Stekta grönsaker med tofu

När det är dags att laga lunch och det är hemmakontor, då gäller det att det inte tar för lång stund från start till dess att maten ligger på tallriken redo för att ätas. Stekt tofu i tärningar med grönsaker är en sån rätt. Kryddad med tamarisoja och hoisinsås blir det både smakrikt och fantastiskt gott. Receptet räcker till två personer.

Stekta grönsaker med tofu

200 g fast tofu

4 stora champinjoner

200 g broccoli

1/2 squash

valnötter

olivolja

salt svartpeppar

ca 1 msk tamarisoja (eller japansk)

1 – 2 msk hoisinsås

 

1. Torka av tofun och skär i kuber. Stek krispig i olivolja. Krydda med en skvätt tamarisoja (eller japansk soja), nymald svartpeppar och salt. Ta upp ur stekpannan och lägg på ett fat.

2. Skär squash och champinjoner i munsbitar. Dela broccolin i små buketter och stek dem i olivolja. Tillsätt tofun mot slutet.

3. Häll på några matskedar hoisinsås. Hacka valnötter och toppa rätten med.

4. Sen är det bara att hugga in.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar