Jag tycker att panerad fisk är riktigt gott och jag har upptäckt att den blir extra god när jag byter ut det vanliga mjölet mot majsmjöl. Att panera i panko eller cornflakes tillför också extra god smak.
Torsken serverade jag med grönsaksfräs, couscous med vindruvor och kapris samt en senaps- och kaprisyoghurt som inte går av för hackor.
Fisken räcker till tre eller fyra portioner medan övriga ingredienser är beräknade till två portioner. Jag frös in den fisk som blev över för att äta vid ett senare tillfälle. Är man fler som ska äta ökas enkelt mängderna på alla tillbehör.
Panerad torsk med kapris och vindruvor
Panerad torsk
400 g torsk
1 1/2 dl majsmjöl
2 ägg
2 dl panko
salt, svartpeppar
smör
Grönsaksfräs (1- 2 portioner)
10 cm purjolök
30 g spenat
salt, svartpeppar
olivolja
Couscous (2 portioner)
couscous enligt anvisningar på förpackningen
1 msk kapris
10 – 15 vindruvor
10- 12 mandlar
Senaps- och kaprisyoghurt
1 dl grekisk yoghurt
1 msk senap, sötstark
1 msk kapris
citronjuice svartpeppar
1. Skär torsken i lämpliga bitar. Torka av den om den är blöt och salta på båda sidor.
2. Vänd bitarna i majsmjöl med svartpeppar, uppvispat ägg och panko sist av allt.
3. Stek frasigt i smör.
4. Stek strimlad purjolök och spenat i olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
5. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner delade vindruvor, hackad kapris och mandel. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Dags att blanda till yoghurten. Hacka kapris och blanda ner den och senap. Smaka av med färsk pressad citron och svartpeppar.
Lägg upp couscous, grönsaksfräs, nystekt torsk och yoghurt på en tallrik. Ät och njut!