Smörstekt äpple

Du visar för närvarande Smörstekt äpple

Äpplen är gott men ibland kan jag tycka att det blir lite tråkigt att äta dem som de är. Att då ta sitt äpple och steka mjukt tillsammans med lite socker och kanel gör susen. Känner man för att lyxa till det extra serveras en kula vaniljglass till. Något som inte fanns hemma hos mig när jag fixade till detta, men det smakade tipptopp ändå!

Stekt äpple

1 äpple

1/2 msk smör

1 tsk råströsocker

kanel efter smak

Skölj äpplet och skär ut klyftor. Hetta upp smöret med socker och kanel i en stekpanna. Stek äppelklyftorna mjuka på låg värme till dess att de börjar mjuka. Njut som de är eller tillsammans med en kula vaniljglass!

Vid ett av tillfällena jag stekte mitt äpple avnjöt jag det ute i mitt växthus, där behövdes ingen glass….och som jag längtar tillbaka till den sköna känslan denna gråa, trista oktoberdag.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar